Alicia Amin Bengang Asyik Di Tegvr Kerana BeIa Anjlng Aku Yang BeIa, Bukan Kau

Isu berhubung orang Melayu yang memelihara 4njing sebagai haiwan peliharaan bukan asing lagi. Sebelum ini, pelakon Umie Aida turut memuat naik foto bersama dua ekor 4njing untuk memberi kesedaran kepada umum menjaga dan menghormati makhluk ciptaan Tuhan.

Terbaru, model terkenal iaitu Alicia Amin turut berdepan perkara yang sama apabila ada segelintir netizen menegurnya berhubung memelihara haiwan tersebut. Ini kerana ada segelintir masyarakat memandang rendah terhadap orang Melayu yang memelihara 4njing.

Tak suka tak payah bela

Alicia Amin menerusi entri di IG Story memuatnaik status meluahkan pendapatnya berkenaan komen dan teguran netizen berhubung 4njing peliharaannya. Tambahnya, dia sudah penat dengan komen yang sebegitu rupa diterimanya.

Katanya, 4njing juga merupakan haiwan ciptaan Tuhan yang harus dipelihara dengan sebaiknya. Alicia juga meluahkan dia mempunyai hak untuk memuat naik sebarang foto atau video berkaitan haiwan peliharaannya itu di sosial media.

Geram…

Tambahnya lagi, dia menasihati mana-mana orang Melayu yang sayangkan 4njing untuk menjaga haiwan tersebut dengan sebaiknya. Selain, dia berasa bengang dengan tindakan segelintir masyarakat yang memandang hina terhadap individu yang memelihara 4njing sebagai haiwan peliharaan.

Ada juga rata-rata netizen tidak bersetuju dengan cara pemikiran Alicia.

Komen Netizen

Sumber: Alicia Amin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*