D4jjal 0n The Way Zul Yahya 4nti Vaksln Dan Berhent1kan Ank SekoIah Demi Masa Depan

Sebelum ini pernah tular k3s suami selebriti, Ina Naim iaitu Suhaimi Saad yang merupakan seorang penolak vaksln tegar dan tidak menghantar anak mereka ke sekolah demi mengejar hal agama.

Kini pelakon veteran tanah air, Zul Yahya pula tampil dengan pendapatnya sendiri apabila mengatakan wab4k berb4haya C0VID-19 ini adalah kononnya konspirasi yahvdi untuk mengawal pergerakan umat Islam. Malah, posting Zul Yahya dengan mengatakan “D4jjal besar on the way” juga sungguh mengelirukan ramai.

Dalam pada masa yang sama juga, dia mengakui sebagai ibu bapa, dia terpaksa menghentikan anak-anaknya ke sekolah kerana ingin memberi penekanan lebih kepada ilmu akhlrat.

“Bukan kami tidak ambil berat tentang masa depan mereka tapi kami nak anak kami lebih berjaya. Ilmu akhlrat itu lebih penting dari segala-gala ilmu,” tulisnya tanpa menyembunyikan pandangannya.

Menjengah ruangan komen, rata-rata menolak pendapatnya tentang memberhentikan anaknya ke sekolah. Ramai mengatakan, ilmu dunia dan akhirat seharusnya bergerak seiring.

Malah, ada juga yang mengetengahkan para ilmuan Islam yang terdahulu seperti Ibu Khaldund an Ibnu Sina menuntut ilmu dunia untuk disebarkan kepada generasi akan datang.

Semoga kefahaman kita tidak memudaratkan orang sekeliling.

Sumber:kool fm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*