Javhi KumpuIan Aj4ran Sesat AI MadkhaIi Ustaz Abu Syafiq Tingg4l Pesan Pada NeeIofa

Hari ini Ustaz Abu Syafiq Pengasas ASWAJA pertubuhan berdaftar Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia telah mengeluarkan kenyataan khas di tuju kepada selebriti terkenal Neelofa.

Ustaz Abu Syafiq ada membuat satu kenyataan buat selebriti, Neelofa menerusi Instagramnya. Rata-rata netizen sudah pun mengenali Ustaz Abu Syafiq yang sebelum ini menimbulkan kontroversi demi kontroversi yang tak sudah-sudah.

Dalam posting tersebut, ustaz itu memberikan satu nasihat ikhlas buat Neelofa agar tidak mendekati kumpulan ajaran sesat.

Wahai Neelofa.
“Jauhi kumpulan ajaran sesat Al-Madkhali. Ajaran ini bahaya mengajar 3 T.
Takfiri, Tabdi’ dan Tashbih. Ini nasihat saya. Ikhlas kerana Allah.”

Katanya, kumpulan ajaran ini bahaya kerana mengajar 3 T iaitu Takfiri, Tabdi’ dan Tashbih. Katanya nasihat yang diberikan ini ikhlas kerana Allah.

Sumber: Instagram

Terdahulu nama Ustaz Abu Syafiq sebelum ini pernah terpalit dengan kontroversi apabila dirinya dikaitkan dengan Ustaz Ebit Lew.

Ia berikutan dengan isu tindakan Ustaz Ebit Lew yang aktif memberikan sumbangan dan kongsikan di media sosial. Namanya jadi perhatian kerana dikatakan ada memuatnaik status berbaur sindiran yang dikatakan ditujukan buat Ebit.

Namun begitu, mStar Online melaporkan bahawa teguran dalam menjaga aib ketika memberi sumbangan itu tidak ditujukan khas buat pendakwah terkenal itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*