Mencari Komposer, Nabila Razali Bersedia Untuk Hasilkan Lagu Baharu

Berjaya dengan penghasilan lagu Peluang Kedua, penyanyi Nabila Razali sudah bersedia untuk menghasilkan lagu baharu yang seterusnya.

Nur Nabila Mohd Razali (lahir 13 November 1992) merupakan seorang penyanyi dan pelakon wanita Malaysia. Kerjayanya bermula selepas menyertai Akademi Fantasia musim ke-10 pada 2013 di mana beliau berjaya memenangi tempat kelima.

Beliau terkenal dengan lagu “Katakan Saja” dan “Cemburu” yang mendapat sambutan, namun lebih dikenali menerusi lagu “Pematah Hati”, juga mendapat sambutan positif, sekaligus menjadi penanda aras bagi kerjaya muziknya. Sebagai pelakon, beliau telah membintangi sejumlah siri drama televisyen dan telefilem.

Antara kredit lakonan beliau ialah Hikayat Cinta Si Pematah Hati (2017), Pesan Pada Hati (2019) dan Seindah Tujuh Warna Pelangi (2020).

Ia berdasarkan perkongsian penyanyi itu di Instagram miliknya pada 5 Aprill 2021.

Hantaran tersebut memberitahu tentang Nabila yang sedang mencari komposer sesuai untuk menghasilkan lagu beliau yang seterusnya.

Nabila menulis pada ruangan caption:-

Tak sabar rasanya ingin mendengar lagu beliau nanti.

Sementara itu, para peminat turut meninggalkan komen mereka untuk perkongsian ini.

Nabila memulakan kerjaya sebagai penyanyi melalui rancangan Akademi Fantasia musim ke-10 (AF2013), sebaris dengan penyanyi seperti Faizul Sany, Hael Husaini, Amira Othman dan Indah Ruhaila.

Selepas 10 minggu beraksi di konsert AF2013, beliau berjaya memenangi tempat kelima. Semoga karya terbaharu daripada Nabila nanti akan menjadi tumpuan ramai.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Instagram Nabila Razali

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*