Syuk KecewaTer0k Dihent4m Gadis Twitter, Lawak Sedang EI0k Tak MaksudkanLᴜc4h Pun

Nama yang tidak asing lagi, Shuk Sahar kembali panas apabila tiba-tiba mvncul seorang wanita yang mend4kwa menjadi mngsa gur4uan ‘d0uble meaning’ pelawak itu ketika ditemuramah di sebuah stesen radio.

Wanita yang dikenali sebagai Ayu Aziz itu menerusi laman Twitter mend4.kwa penggunaan perkataan ‘sedang elok’ merujuk kepada perkara berbaur lv.c4h terhadap adiknya.

Tampil menjelaskan keadaan sebenar, Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar, 35, berkata, apa yang dituduh wanita berkenaan sama sekali tidak benar.

Malah demi menjaga reputasinya, Shuk bakal mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap perkara berkenaan.

“Dakwaan yang dikeluarkan oleh wanita tersebut sama sekali tidak benar. Pada saya r4.kaman video yang saya sedang bercakap ‘sedang elok’ tu saya langsung tak ada merujuk apa-apa yang double meaning.”

Perkongsian Ayu Aziz di Twitter miliknya.

“Iyalah umur 18 tahun, betul la sedang elok mengenal hidup… itu maksud saya, takkan nak cakap ‘sedang bvruk’.”

“Saya akan teruskan dengan saman. Saya memang akan ambil tindakan kepada dia dan sekarang masih dalam perbincangan dengan peguam,” katanya kepada mStar.

Terdahulu, seorang pengguna Twitter yang bernama Ayu Aziz itu, memuat naik sebuah video ketika adiknya menjadi tetamu jemputan dalam sebuah program radio tempatan tahun lalu dan mendakwa Shuk membuat gurauan yang membawa maksud lv.c4h atau double meaning.

Dalam pada itu, Shuk menganggap tuduhan tersebut merupakan satu provokasi yang tidak berasas yang bertujuan untuk menjatuhkan nama dan kerjayanya.

Saya manusia biasa dan tahu takkan lari daripada melakukan kes1lapan
SHUK SAHAR
PELAWAK

Menurutnya, susulan insiden tersebut dia menerima banyak mesej berunsur hinaan dan menjejaskan perniagaan serta nama baik keluarganya.

“Pada saya dia cuba provok apabila isu Rumah 107 ni keluar. Saya ada hantar mesej peribadi kepadanya, saya tak ingat dia siapa, tiba-tiba dia keluarkan satu video yang saya tak pernah interview dia pun.”

“Perkara ini beri kesan kepada saya, saya jadi jadi tertekan, bisnes saya terjejas teruk. Sampai ada orang datang beli air kata ‘ini air siapa? air si budak masalah tu ke?”

“Dia buat sampai netizen tak henti-henti hentam saya, maki hamun saya, keluarga dan mendoakan benda yang tak elok kepada saya. Saya rasa tindakan dia sangat melampau,” tambahnya lagi.

Ayu Aziz turut berkongsi paparan skrin perbualannya dengan Shuk.

Tambah Shuk lagi, tindakan wanita berkenaan meneruskan provokasi dengan mendedahkan perbualan mesej peribadi benar-benar menguji kesabarannya. Katanya, dia akan memohon maaf jika perkara yang berlaku itu benar-benar atas kesilapannya.

“Saya pun taknak cakap banyak sebab saya pun dah cuba DM dia untuk bercakap elok-elok, dan DM saya tu pun digunakan untuk provok. Perbualan tu privacy, sepatutnya perbualan private antara saya dengan dia la.”

“Saya manusia biasa dan tahu takkan lari daripada melakukan kesilapan. Apabila saya sedar benda tu salah macam isu Rumah 107, saya sendiri akan akan minta maaf.”

“Cuma saya minta doakan yang baik-baik. Saya belajar dengan kesilapan yang berlaku. InsyAllah saya akan cuba jadi orang yang lebih baik,” ujarnya.

Shuk Sahar akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Ayu Aziz. Ujar Shuk lagi lebih membuatkan dia kecewa apabila mendakwa wanita tersebut turut mengaitkan keluarganya dalam hal tersebut.

“Dia siap mendoakan lagi supaya dua orang anak perempuan saya dipermainkan dengan lawak lv.c4h.”

“Masa tu nanti dia kata saya boleh senyum dan bertepuk tangan,” katanya.

Dalam perkembangan isu rogol pada sebuah program televisyen baru-baru ini, Shuk selaku pengacara rancangan itu memberitahu, dia sudah hadir memberi kenyataan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Bagaimanapun Shuk memberitahu dia tidak dibenarkan berkongsi sebarang info berhubung siasatan kes tersebut.

sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*