Baby Shima K0yak Tervk Kena Bɑsuh Dgn Netizen Bi4dɑp, Apa Guna SoIat Tapi Tɑyɑng B0dy

Penyanyi Baby Shima mengakui berasa sangat kec3wa dengan komen ditingg4lkan oleh seorang individu di aplikasi TikTok yang mempersoalkan ibadah solatnya.

Memetik penulisan Media Hiburan, individu berkenaan menyifatkan tiada gunanya untuk pemilik nama Nor Ashima Ramli menunaikan solat jika tidak menutup aurat dengan sempurna.

“Kalau orang bertutup litup bagai pun, fikiran kau tetap k0tor”

Menerusi sebuah perkongsian di Instagram, pelantun lagu Pura-Pura Bujang berkenaan memuat naik sebuah video memberi reaksi kepada komen individu tersebut.

“Semalam saya ada post satu content di TikTok. Lepas tu ada seorang mamat ni dia cakap, ‘Apa guna solat tapi t4’yang body’. Seakan-akan kau sorang je yang boleh solat dan kau boleh tentukan siapa yang sah dan tak sah solat.

“Disebabkan pemikiran kau yang selalu berfikiran k0tor, kalau orang bertutup litup bagai pun, fikiran kau tetap k0tor. Kau kutuk-kutuk aku tapi aku tengok kau punya following (Tik Tok) tu banyak dengan perempuan-perempuan $3k$1,” ujarnya.

Tegur tak salah tapi…

Selain itu, Shima turut menegaskan bahawa memberi teguran bukanlah satu kesalahan tetapi ia perlu dilakukan dengan cara yang betul.

“Cukuplah kau judge orang tu. Kau hanya tengok dari luarannya sahaja. Tapi kau tak tahu niat seseorang itu. Kau takkan tahu. Cuma Allah je tahu,” jelasnya lagi.

Perkongsian penyanyi berusia 29 tahun itu dibanjiri dengan kata-kata semangat serta nasihat daripada pengikutnya.

Sabar Baby Shima

Nak komen perlu jaga adab

Tak perlu kisah, fokus pada karier

Terdahulu, Baby Shima berkongsi sebuah video memperlihatkan dirinya memakai telekung di aplikasi TikTok.

Namun begitu, dia terkilan apabila menerima komen negatif daripada salah seorang individu yang mempertikaikan ibadah solatnya secara terang-terangan.

VIDEO TIKT0K

Sumber: Instagram Baby Shima via OMM/Santai Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*