Ini Pesanan Mak4n Dal4m Shahrulezad Buat Lofa Dah alang-alang nak berniqab satu badan tu

Vir4l kerana buat majlis perkahwinan kerana tak ikut SOP, rentas negeri dan kini Neelofa sekali lagi terpalit dengan kontr0versi apabila FMT melaporkan bahawa dia bersama suami Haris Ismail dikatakan rentas negeri ke Nilai 3 untuk membeli karpet.

Disebabkan itu, ia sekali lagi mengundang pelbagai reaksi dari pelbagai pihak terhadap tindakannya itu, pengarah drama bersiri Nur, Shahrulezad Mohammedin kali ini ada memberikan nasihat ped4s buat Neelofa menerusi Facebook.

“Ko gi g4tal sangat upload video kat story tu pastu ko del3te tu dah kenapa dik?”

Menurut Shahrulezad, dia mengatakan bahawa Neelofa seperti mahukan perhatian dan sengaja cari m4salah, katanya Neelofa sepatutnya tidak patut muat naik apa-apa aktiviti yang menjadi satu sensitiviti netizen sekarang ke media sosial.

“Sikit punya banyak kedai karpet kat KL tu yg kau gigih merentas sampai ke Nilai tu dah kenapa Lofa. Tu satu hal la. Ikut dia la kan nak beli karpet sampai ke Zimbabwe sekali pun. Cuma yg ko gi g4tal sangat upload video kat story tu pastu ko d3lete tu dah kenapa dik?.”

“Dah alang alang nak berniqab satu badan tu awak ‘niqab’lah sekali media sosial awak tu. Back off a bit.”

Dalam pada itu, Shahrulezad memberikan nasihat kepada Neelofa agar berehat sebentar daripada media sosial untuk elakkan diri daripada dih3rdik dan dim4rahi oleh netizen memandangkan kita sekarang sedang berpuasa.

Kata Shahrulezad lagi, tujuannya membuat kenyataan secara terbuka ini bukanlah untuk hendak memb3nci dan meng3cam sesuka hati, tetapi untuk elakkan manusia daripada melakukan perkara-perkara yang tak bernilai di bulan puasa ini.

“Imej-imej seperti ini sepatutnya disayangi ramai bukannya semakin dib3nci disebabkan telatah sebegini. Pas satu satu perangai kau buat. Abam kesian tempiasnya turut terkena pada golongan niqabist yg lain. Apatah lagi pada golongan artis yg sememangnya di pandang serong sokmo turut rasa p4nas yg sama.”

Sorry Lofa this time around I need to voice out too sbb dah too much kot. Just stay away from social media a bit dik. People are looking up to both of you now.”

Berharap agar nasihat ini dapat membuatkan Neelofa agar lebih berhati-hati, Shahrulezad juga mengajukan nasihat ini kepada rakan-rakan artis yang lain agar tidak terlalu gahirah menayang diri jika dapat peluang merentas negri.

“Tak yah ler nak share bagai segala tok nenek benda kat medsos korang. Setakat beli karpet jer pun. Netizen bukannya suka sbb most of netizen tak der dapat privileges yg sama macam korang yg boleh sewenang wenangnya merentas sana sini atas title celebrity. Please don’t trigg3r public anger. Peace.”

Sebelum ini, Neelofa telah dikenakan komp4un sebanyak RM 60 ribu sementara suaminya Haris Ismail dikenakan RM 10 ribu kerana melanggap SOP.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Lobak merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*