Ini Respond Iqram Dinzly Terhadap Tvduhan PU Syed, Bukan Mac4m Anj1ng Meny4lak

Setelah sekian lama menyepi, pelakon Iqram Dinzly dikatakan buat hal sekali lagi dan didkwa cuba mem3songkan akid4h gol0ngan muda pula.

Kisah bermula apabila baru-baru ini, Iqram yang dilihat mengenakan solekan mengg3runkan telah ditegur oleh seorang pemuda menerusi Bigo Live.

Lebih mengejutkan apabila diminta supaya ingat pada Tuhan, Iqram membalasnya dengan kenyataan yang didkwa boleh memes0ngkan akid4h.

“Semb4hlah aku, semb4hlah aku!” katanya dalam vide0 terb4bit.

Klip video itu mencuri perhatian pendkwah bebas Pencetus Ummah (PU) Syed yang memberi peringatan kepada orang ramai agar tidak mel4yan kerenah pelakon berusia 40 tahun kerana bimb4ng boleh memes0ngkan ak1dah.

Menurutnya lagi, pemilik nama Muhammad Iqram Dinzly Muhammad Saipuddin itu perlu mendapatkan r4watan segera dan dikenakan tind4kan und4ng-und4ng.

Membidas kenyataan pendakwah itu, Iqram tampil memberi respon tentang dkwaan tersebut dengan memuat naik ‘posting’ dengan penjelasan panjang lebar di Instagram.

Tegas Iqram, dkwaan itu tidak seharusnya dil3mparkan sewenang-wenangnya tanp mengetahui perkara sebenar yang berlaku.

Malah, Iqram turut menyatakan hal berhubung isu tek4nan atau depr3si tidak perlu dib4ngkitkan.

“Kenapa aku pula kau nak b4ngkitkan isu yang mungkin kau sed4ng str3ss | depr3ssion sebab pusat raw4tan kau tak siapa nak lawat sebab PKP?
“Chill Ah Bro! Sekiranya benar kau di jalan Allah, kau kena red4 dan berser4h. Bukan macam anj1ng meny4lak alkononnya ac4h kau kata aku ros4k akid4h,” katanya.

Terdahulu, PU Syed mengingatkan supaya pengguna media sosial lain tidak melayan Live pelakon terbabit kerana risau akan terpesong akidah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*